הוספת הודעה חדשה
  • · היקף תיקון לאחר נזקי רטיבות

    (אליעזר)

    בעקבות נזילה רצינית מצינור דירתי , נגרם נזק רציני לתקרתו של שכני מלמטה (קילופי טיח ברוב הדירה) האם יש צורך להחליף את קוי החשמל בעקבות חדירת המים או רק לתקן את נזקי הטיח והצבע? אילו נזקים אחרים יכולים להיווצר שלא מניתי?

    • · תיקון תקרה לאחר רטיבות

      (גבי)

      שלום אליעזר,

      יש להעיר כי קילופי טיח אינם נגרמים מייד לאחר חדירת רטיבות או עקב הצפה חד פעמית.אלו נגרמים כתוצאה מכך שברזלי-הזיון שביציקה מתנפחים מהחלודה. תהליך זה הנו מאוד ממושך (שנים) ואינו אמור להתרחש מייד לאחר הצפה.

      לשאלתך:

      יש לטפל בברזלי הזיון החלודיםוהגלויים לעין באמצעות ניקוי החלודה וציפוי בחומר מגן בשתי שכבות. רק לאחר מכן- לבצע את טיח.

      אין צורך להחליף צנרת חשמל. במקרה ספק, או במקרה שמים מטפטפים מתוך צנרת החשמל- יש לבדוק זאת בשטח. אך באופן כללי כלל אין צורך בכך.

      הדבר החשוב ביותר שיש לבדוק אותו הנו מצב הרטיבות העכשוי מתחת לריצוף של דירתך. אם חדרה רטיבות רבה מדי אל מתחת לריצוף לא יהיה מנוס מפרוקו ובצוע ריצוף מחודש.

      אם יש בידך ביטוח לדירה מאוד מומלץ לבקש יעוץ משמאי חיצוני. חברת הביטוח אמורה לכסות את כל הנזקים אך "אמורה"לדאבוני גם לנסות ולהמנע מכך בכל מחיר.

      אם תפרט יותר נתונים נשמח לעזור הלאה.

      בהצלחה,

      גבי

      • · היקף תיקון לאחר נזילה

        (אליעזר)

        תודה גבי

        שאלותי:

        1. במידה ואכן ישנה רטיבות כלואה מתחת לרצפת דירתי והיא לא מטופלת- האם היא לא תתנדף במשך הזמן? אני מניח שהיא יכולה לגרום נזק לתקרת השכן שוב לאחר התיקון אך אני מניח שהוא יהיה מועט, אולי כדאי לנסות את מזלי מאשר להתחיל בסיפור של שבירת רצפות?

        2. האם אתה יכול להמליץ על מישהו באזור חיפה שיכול לבדוק את נושא החלודה והטיפול בברזלי הזיון?

        3. האם אי טיפול בברזלי הזיון יכול לגרום לנזק בקונסטרוקציה במשך הזמן?

        4. חברת הביטוח שלי מינתה שמאי חיצוני להערכת הנזק של השכן, השמאי מעונייןלהעביר פיצוי כספי ישירות לשכן ושהוא יטפל בנזקיו- האם זו הדרך המקובלת?

        • · בטוח, נזקי רטיבות

          (גבי)

          שלום אליעזר,

          שמאי חיצוני "מטעם חברת ביטוח" אינו יכול להחשב כשמאי חיצוני משום שישנו ניגוד אינטרסים. השמאי ינסה למצוא חן בעיני חברת הבטוח על מנת שימשיך לקבל ממנה עבודות. יש לקחת שמאי חיצוני בלתי תלוי לחלוטין ולבקש ממנו הערכת נזקים. הסיכוי שתקבל הערכה הוגנת מאת "שמאי מטעם" (שכוללת את פרוק הריצוף למשל)- שואף לאפס, גם כאשר האיש עצמו מאוד נחמד וסימפטי. פשוט לא שווה לקחתסיכון.

          לשאר השאלות:

          אין חשש מנזק לקונסטרוקציה. נזקי חלודה בקונסטרוקציות מתרחשים במבני בטון שעמדו חשופים למפגעי רטיבות לאורך שנים רבות. מקרה חד פעמי של הצפה אינו מסכן את חוזקו של המבנה. יחד עם זאת יש לטפל בברזל החלוד שנראה לעין במקומות אשר בהם התקלפה שכבת הטיח. אחרת- הטיח עלול לשוב וליפול במשך השנים.

          לגבי הפיצוי לשכן- זו הדרך המקובלת אך על השכן להביא מספר קבלנים ולקבל מספר הצעות מחיר מהם. לאחר מכן הוא יוכל לראות אם הערכת השמאי מכסה את עלות העבודות.

          בסיכומו של דבר- הכל תלוי בכמות הרטיבות שחדרה מתחת לריצוף של דירתך:

          אם חדרה מעט רטיבות היא אכן תיתנדף לה במשך הזמן. ברוב המקרים היא לא תראה כלל בתקרה של השכן שכבר ממילא התייבשה. אך היא עלולה להתבטא בעלייה קפילארית של רטיבות בתחתית הקירות שלך ובקילופי צבע. רטיבות קשה גורמת גם לנזקים לתחתיות משקופים ואף לריצוף עצמו. במקרה של ריצוף באריחי טרצו הנזק לריצוף, אם קיים, יהיה בלתי הפיך.

          שוב- הכל תלוי בכמות הרטיבות הנמצאת תחת הריצוף. אם כמות הרטיבות רצינית- אל תוותר לחברת הביטוח על שום דבר. בקש יעוץ משמאי חיצוני. במקרה הצורך יהיה על חברת הביטוח לכסות את עלות החלפת הריצוף, כך שזו אינה אמורה להיות בעיה שלך בלבד.

          בהצלחה,

          גבי

          • · המלצה לחומרים

            (אליעזר)

            גבי רוב תודות על התשובות המפורטות והמקצועיות.

            לאחר המקרה החלטתי להחליף את הצנרת בדירתי (בנין ישן עם צנרת מתכת).

            חלק מהריצוף הורם ובמרחק כ-2 מטר מהנזילה המקורית החול הוא טיפה לח.

            האם יש צורך לבדוק בעוד מקומות?

            איך אדע אם צריך להרים חלקים נרחבים מהריצוף?

            בנוגע לשכן: שטח של כ-35-40 מ"ר ניזוק. באילו חומרים היית ממליץ להשתמש כדי לטפל בתקרה שלו?

            איך אפשר לדעת האם תקרתו מספיק יבישה להתחלת פעולות השיפוץ?

            • · חומרים לשיקום מבנים

              (גבי)

              שלום אליעזר,

              כפי שציינתי בתקשורות הקודמות, הכל תלוי בכמות הרטיבות. לא אוכל לדעת למה כוונתך באומרך : "טיפה" לח. בעקרון- אם הלחות כמעט שאינה מורגשת אין טעם לפרק את הריצוף. היא תתייבש מעצמה. אך אם יש ספק- כדאי לפרק. ואם האריחים הם מסוג טרצו הפרוק יהיה בלתי נמנע משום שהם יקבלו כתמים כהים בהיקפם גם בהמשך הזמן.

              שמאי חיצוני או חברה לביקורת מבנים יכולים גם לבדוק אם כמות הלחות באמצעות מיכשור מתאים שמודד את כמות הלחות שתחת הריצוף. התקן מדבר על 6 אחוז לחות מותרת במילוי תחת הריצוף , אם כי התקן מדבר על לחות מותרת בעת בצוע הריצוף. בדיקה מוסמכת עם מדידה גם תועיל לך בתביעה מול חברת הביטוח. כך שאם יש ספק כדאי לשלם לשמאי / בודק חיצוני.

              לגבי חומרים לשיקום מבנים- ישנם מוצרים שונים של חברות שונות. חומרים נפוצים:

              1. חומר מסוג סיקה מונוטופ 610 או 110- לציפוי ברזלים חלודים.

              2. חומר שיקום צימנטי מסוג סיקה רפ - לכיסוי הברזלים לאחר הציפוי ולבצוע תיקוני בטוןבמקומות הנחוצים. לחילופין, במקרה שלא דרושים תיקונים מיוחדים, ניתן גם להשלים את המילוי מעל הברזלים עם תערובת צימנטית רגילה (מלט+חול ים ביחס 2.5:1) ולהוסיף לה דבק מסוג לטקס SBR. לאחר מכן- טיח מיישר, שפכטל וצבע.

              אין צורך לבצע בדיקה מיוחדת של הרטיבות בתקרה. אם התקרה יבשה למגע ניתן לבצע את העבודות ללא חשש. מעט לחות שתהיה כלואה בתוך היציקה של התקרה לא תפריע לעבודות השיקום אך אם ישנה רטיבות בולטת (כתמי רטיבות כהים ורטובים למגע)- יש להמתין לייבוש.

              בהצלחה,

              גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן