הוספת הודעה חדשה
  • · בעיות רטיבות

    (אסף)

    שלום

    ישנו מבנה בן ארבע קומות הבנוי על צלע הר (בישוב באזור ירושלים), כאשר 2 הקומות התחתונות שייכות לדייר א והשנים העליונות לדייר ב.

    התברר כי הקבלן לא עשה איטום כנדרש ולכן הייה חדירה של מים מגב ההר ויתכן אף שהמין עלו מתחת לקומת הקרקע.

    נאמר לי כי בוצעה חפירה לניתוק גב ההר מהמבנה ובוצע בו איטום ע"י זפת ועליו הדביקו משתחי פלסטיק עם קוביות אויר של כ1 ס"מ על כ1 ס"מ (כך זה נראה). וכן בוצע שרשור מסביב לבית. נראה כי בחורף האחרון לא היו נזילות (ישנם סימנים בבית אולם הם כנראה סימנים ישנים). בבידקה שבוצע בבית ע"י חברה המתמחה בבדיקת מבנים התברר כי ישנה רטיבות של כ-%08 בריצוף בשני הקומות (התקן מדבר על %6 לכל היותר!) המהנדס שבא לבדוק את המבנה טען כי הרטיבות נובעת מכך שהרטיבו את החול לפני שריצפו את המבנה כמו כן הוא טוען כי סימני הרטיבות שבקיר יבשים והם נגרמו מעליה של המים לקירות

    להלן שאלותי:

    1. מה דעתך על ההסבר של המהנדס לרטיבות ברצפה (המבנה נבנה לפני כ-8 שנים) וכן לגבי הרטיבות בקירות?

    2. האם חיים להחליף את הריצוף במבנה או שמא ישנו פיתרון זול יותר?

    3. האם איטום מעין זה אמור להספיק והאם ישנם המלצות נוספות?

    4. כיצד ניתן לבדוק האם באמת בוצע שרשור ורולקה בכניסות לחדרים?

    5. האם האיטום מכיוון גב ההר מספיק או שמא כדאי לעשות משהו נוסף?

    בתודה מראש אסף

    • · רטיבות בבית על גב ההר

      (גבי)

      שלום אסף,

      כמה נתונים עדיין אינם ברורים מההסבר שלך.

      1. האם יש רטיבות של 8 אחוז או 80אחוז מתחת לריצוף ?

      2. האם עבודות האיטום שתארת בוצעו לאחר שהתגלתה הרטיבות או שהעבודות שתארת הן אלו שבוצעו במקור על ידי הקבלן ?

      3. האם חברת הבדיקה היתה חברה עצמאית או שהוזמנה על ידי הקבלן עצמו ?

      לשאלותיך:

      אם הרטיבות היא 80 אחוז (ולא שמונה) אז כמובן שהמצב חמור מאוד. 8 אחוזי רטיבות אינם כל כך משמעותיים ויתכן כי מקורם בהכנסת חול לח אל מתחת לריצוף, כמו שטוען המהנדס. מומלץ לבדוק את אחוזי הלחות בכמה מקומות בבית, על ידי פתיחה של מרצפות בכמה מקומות.

      לא ברור מהתאור שלך אם הרטיבות התייבשה בקירות לאחר עבודות תיקון האיטום או שהיא התייבשה מעצמה. אם היא נעלמה מעצמה אז כנראה שצודק אותו מהנדס.

      יחד עם זאת- אם הרטיבות בקירות היתה רק בקירות החיצונים ולא בשאר מקומות (קירות פנימיים) בבית- אז קיים חשש סביר לכך שמדובר בבעיה של איטום בקירות עצמם. רק פתיחה של הריצוף הסמוך לקיר תוכל לגלות ליקויים משמעותיים. שוב : אם הרטיבות קשה יותר ליד אזור הקיר החיצוני (שגובל עם ההר) וקלה יותר בהמשך הבית, אז כנראה שקיימת בעייה באיטום. הבעיה יכולה להיות בקיר עצמו או בחיבור בינו לבין יציקת הרצפה.

      מהתאור שלך לא ברור אם ישנה גישה (מעבר) לאזור בין הקיר להר. אם ישנה גישה אפשר לבדוק את קיומו של הצינור השרשורי ולבדוק אם אכן ישנו ניקוז מתאים של מים שבאים מההר. היריעות שציינת אכן מתאימות לניקוז אך לא יועילו אם האיטום עצמו לקוי ואם הניקוז התחתון (שמתחת לקיר) איננו מתפקד. הסברת שבוצעה אטימה עם זפת, אך אני מניח שהתכוונת לחומר ביטומני משחתי, ביישום קר (ולא זפת חמה). החומר והיריעה מתאימים בהחלט.

      לענין החלפת הריצוף : אם הלחות היא 8 אחוז לא נראה לי צורך בהחלפת הריצוף. אם הרטיבות גבוהה מכך הסיפור שונה לגמרי. לא ניתן לייבש את הרטיבות אשר מתחת לריצוף בצורה יעילה. הדרך הטובה ביותר היא להחליף את המילוי (והריצוף).

      אפשר להשאיר מספר מרצפות פתוחות במקומות שונים בבית, אך זה יקח חודשים לרטיבות להעלם. בנוסף- אם הריצוף הנוכחי הוא מסוג טרצו יש חשש להכתמה והרס של כל האריחים. בריצוף קרמיקה או גרניט פורצלן בעיה זו כמעט שאיננה קיימת אך תלויה גם באיכות האריחים. (אם אחוזי הלחות נמוכים אין מקום לדאגה בנושא זה).

      לא ברור מהתאור שלך על איזה "רולקה בכניסה לחדרים" מדובר, אך אני מניח כי התכוונת לאותו רווח בין הקיר למבנה- בו אמור להיות הניקוז / הצינור השרשורי / השיפוע.

      עצתי: בדוק את אחוזי הלחות במספר מקומות בבית. אם אחוזי הלחות גבוהים תיתכן גם בעיה באטימה אשר מתחת לריצוף וזה כבר סיפור אחר לגמרי.

      בהצלחה ואם תפרט יותר נתונים נשמח לעזור הלאה.

      גבי

      • · המשך לבעיות רטיבות בבית על גב ההר

        (אסף)

        גבי שלום

        1. מדובר ברטיבות של 08 אחוז אני לא יודע בכמה מקומות המהנדס בדק. מה שמוזר לי הוא שלפי הבדיקה של המהנדס ( המהנדס הוזמן על ידינו- מהנדס מחברת "תפארת") מדובר באותו אחוז בכל הבית (בקומת הקרקע ובקומה השניה יש אותו אחוז רטיבות בריצוף) ברמת רטיבות אחידה ומרובה כזו, מהם המקורות האפשריים לכך על מנת שיהיה אפשר לברר ולתקן?

        2. הבית בנוי כ8 שנים ולא רואים שום השפעה על הריצוף האם זה הגיוני?

        3. תוך כמה זמן רצוי להחליף את הריצוף (או שכדאי לחכות ולראות מה יקרה בעתיד).

        4. הרטיבות בקירות היא בעיקר בקירות הפנימיים אולם בצד הסמוך לקיר החיצוני (בקיר עצמו ובתקרה) ובמספר מקומות בודדים רואים עליה של הרטיבות מעט מעל הפנלים . (הקיר החיצוני נראה מסוג של אבן ירושלמית, אך המהנדס טוען שלא כיוון שאינה רכה כמו הירושלמית, האם סביר?)

        5. נאמר לי כי התיקון בוצע לפני כשנה וחצי (השוכרים בבית אומרים שאז הייתה רטיבות קשה יותר ובשנה האחרונה כמעט ולא הייתה בעיה, למעט בסלון שנמצא מתחת למרפסת שאף המהנדס אמר שהנקוז שבוצע במקום לא עומד בתקן (מבחינת גודל הניקוז, מיקומו וכמות חורי הניקוז)

        6. מהו ריצוף טרצו?

        7. מה המשמעויות שיכולות להיות במידה ולא אחליף ריצוף?

        8. האם ניתן להזמין אתכם לתת הצעת מחיר לתיקון? האם הזמנתכם כרוכה בתשלום?

        9.ברמת רטיבות של 08 אחוז, לא צריכה להיראות השפעה על גבי הריצוף?

        01.במטבח ישנה רטיבות מלמעלה לאורך הפינה(חיבור שתי הקירות) ומביא לרטיבות גם בארון שלמטה עד כדי כך שלא מאפשר איחסון בארון. האם הגיוני שזה מרטיבות שבאה מלמטה או מלמעלה או חדירות מהקיר?

        11. לגבי שאלת הרטיבות שהתייבשה בקירות- רואים סימני רטיבות ועובש במקומות שצויינו אך בבדיקה של המהנדס לא התגלתה רטיבות חיה כרגע, זה אומר שהיתה רטיבות וכרגע אינה "עובדת", אין זה מראה שמדובר דווקא בבעיית חדירות מחוץ לבית בזמני גשם ללא קשר לרטיבות שמתחת לריצוף? לא נכון לאמר שאם אכן סימני הרטיבות בקירות היו שייכים לרטיבות שתחת לריצוף הייתי מקבלת רטיבות חיה בקירות גם כעת?

        21.במידה ומדובר ברטיבות שבאה מחדירות בקיר תוך כמה זמן סביר שהרטיבות תתייבש?

        • · רטיבות: קירות, תקרה ומתחת לריצוף.

          (גבי)

          שלום אסף,

          לחות בשעור 8 אחוז בדרך כלל איננה כה משמעותית אך בכל מקרה מדובר בלחות מעל לכמות המותרת וזכותכם בהחלט לתבוע את תיקון הנושא מאת הקבלן, מה גם שמצויות בידך הוכחות מחברת "תפארת".

          מהפרוט האחרון שלך מסתברים דברים חדשים שלא נאמרו בתקשורת הראשונה, ומראים על מצב קשה יותר מזה שתואר תחילה. בתשובתי הראשונה יצאתי מההנחה שהרטיבות מופיעה מעל לאזור הפנלים בלבד, אך כעת הסברת שהרטיבות מופיעה גם בתקרה של הקומה התחתונה. רטיבות בתקרה של הקומה התחתונה לרוב איננה נגרמת כתוצאה מלחות קלה במילוי אשר מתחת לריצוף, וכנראה שהבעיה חמורה יותר (מצביעה על כניסה של מים מן החוץ).

          במקרים בהםקיים חול רטוב מתחת לריצוף, אשר הוכנס על ידי הקבלן בעת הבניה, מתרחשת לרוב תופעה של עליית רטיבות קפילארית אל הקירות. כתוצאה מכך מתגלים סימני רטיבות מעל הפנלים, כפי שציינת. עם הזמן נעלמת הרטיבות והתופעה פוסקת. בהרבה מקרים לא נגרם כל נזק מעבר לכך והריצוף איננו נפגע כלל. אך במקרה שהחול מאוד רטוב יש להחליפו משום שעלולים להגרם נזקים אחרים עקיפים לריצוף, למשקופים וכדומה. הכל תלוי בכמות הרטיבות שנמצאת מתחת לריצוף ולא ניתן לקבוע זאת מכאן. אם הבדיקה של החברה קבעה שאחוזי הרטיבות זהים בכל הבית- יתכן באמת שהגורם לכך הוא המילוי הרטוב שהוכנס לשם מלכתחילה על ידי הקבלן.

          לשאלתך לגבי מרצפות טרצו: אלו הן המרצפות מן הסוג הישן, או בשמן העממי: "בלטות". אלו עבות יותר (כ 2 ס"מ עובי) ועשויות מבטוןאשר בתוכואבנים בגוונים שונים.

          במצב הנוכחי, אם לא תופיעה רטיבות חדשה- הייתי מחכה עם ענין החלפת הריצוף. אך שוב- לא ניתן לקבוע או להמליץ ממש מבלי לראות את המצב בשטח.

          ענין הקיר החיצוני עם האבן הירושלמית גם הוא לא הוזכר בתקשורת הראשונה שלך. האם מדובר על קיר אחר מזה שנושק להר ? בלי קשר לסוג האבן- בהחלט נשמע שקיימת בעית אטימהבקיר זה. לא ציינתכיצד ואםהבעיה טופלה בעבר.

          לעניןהרטיבות שמתחת למרפסת : הסיפור נשמעממש חובבני. לא אמורה לחדוררטיבות אל הבית מהמרפסת, ניקוז או לא ניקוז. האיטום שמתחת לריצוף היה אמור למנוע את חדירת רטיבות. בנוסף ציינת ש"כמעט" שלא היו בעיות באזור זה. משמע שהיו "קצת" בעיות ושיש בכל מקרה לטפל באיטום של המרפסתו/או סביבתה. ההסבר על הניקוז אינו מניח את הדעת כלל, מה גם שהרטיבות המשיכה להופיעה.

          לא ניתן לקבוע מהי המשמעות של אי החלפת הריצוף ללא בדיקה בשטח. אם הרטיבות קלה מאוד יתכן ולא תהיה לזה משמעות כלל. אך אם הרטיבות חריפה- יתכןנזק לריצוף, שקיעת מרצפות, ריחות רעים, נזק למשקופים- וכולי.

          הרטיבות בתקרת המטבח איננה נשמעת כלל כבעיה של לחות שנותרה מתחת לריצוף. כמעט בוודאות שקיימת בעיה באיטום של הקיר החיצוני או גורם אחר בסביבתו.

          ייבוש הרטיבות בקירות ומעל הפנלים יכוללהתרחש בעונת הקיץ ולחזור ולקרות בעונת החורף. אם זה אכן קורה- הרי שקיימת בעית איטום. רטיבות בקיר חיצוני אמורה להתייבש בתוך כחודשיים ימים אך כמובן שתחזור על עצמה אם יש בעיה באטימה של הקיר החיצוני.

          לסיום: נוכל להגיע למקום להגשת הצעת מחיר, ללא תשלום. אנא פנה דרך המדור צור-קשר. כל הנאמר לעיל הוא בגדר המלצות כלליות והשערות ורק בדיקה בשטח יכולה להיות רצינית ואחראית.

          אגב,דוח הביקורתמחברת תפארת אינו כולל המלצות לבצוע ?

          בברכה,

          גבי

          • · המשך ההתכתבות

            (אסף)

            שלום

            מדובר ב08 אחוז (שמונים אחוז) רטיבות.

            האם ישנה אחריות על העבודה שאתם מבצעים?

            • · שמונים אחוזי לחות ? (!)

              (גבי)

              עם כך כל הסיפור שונה לחלוטין.

              (איזה בלגן שספרה אחת יכולה לעשות....!).

              לא יהיה מנוס מפרוק הריצוף.

              כמובן שאנו נותנים תעודת אחריות עבור כל העבודות. תוכלו ליצור עמנו קשר טלפוני או באמצעות המדור צור-קשר.

              בהצלחה,

              גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן