הוספת הודעה חדשה
  • · תיקוני איטום בחלקי מרתף

    (אליעזר)

    שלום, אנחנו בתהליך של בניית בית פרטי ומתלבטים לגבי סוג האיטום (זייפקס או יריעות/התזה) הבית צמוד למדרגה, כך שהקיר שמקביל למדרגה ורצפת הבית מוגדרים כמרתף.מבחינת עלויות נראה שאין הבדל משמעותי בין המוצרים. מה שאנחנו מתלבטים לגביו זה במידה והאיטום לאורך זמן נפגע (סדקים גדולים שזייפקס לא מתמודד איתם או איזושהי שחיקה של היריעות), איזו צורת איטום יותר פשוטה לתיקון?

    תודה

    • · תכנון מערכת איטום לחלקי מרתף

      (גבי)

      שלום אליעזר,

      כאשר בוחנים מערכת איטום תת קרקעיתבהחלט מומלץ להתייחס לאפשרות של תיקוני איטום עתידיים.לשיקול זה חשיבות מכרעת כאשר המבנה נמצא במי תהום או בקרקע בעייתית מבחינת הניקוז, כמו למשלבבתים מדורגים שחלקם נמצא בגב ההר ואשר נמצאים תחת תנאי רטיבות ממשיים במהלך כל ימות השנה.

      יש להתייחס בעיקר לאזור החיבור שבין יציקת הרצפה ליציקת הקירות, וכפי שציינת. באזורים אלו אין להסתפק בהוספת תוספי איטום גבישיים לתערובת היציקה (או למריחה נוספת של החומר בין היציקות) אלא יש לבצע איטום גמיש נוסף באמצעות יריעות ביטומניות או חומר איטום גמיש אחר, מצידו החיצוני של המבנה (בהנחה שישנה גישה נוחה לעבודה מהצד החיצוני).

      גיבוי אפשרי נוסף שמקובל לבצע במבנים תחת מי תהום הנו באמצעות פיות וצינורות הזרקה שמותקנים בתפר שבין היציקות כבר בשלב הבניה ואשר ניתן באמצעותן להזריק חומרי איטום (פוליאוריטנים תופחים או אחרים) ישירות לאזור זה גם במועד מאוחר יותר.

      אפשר גם לשקול ביצוע איטום מקביל נוסף מבפנים המבנה, בשיטת האיטום השלילי, לפחות בחלקים שמתחת לריצוף, על מנת למנוע "קטסטרופה איטומית" שתאלץ את פרוק הריצוף בהמשך. (חלקי קירות אחרים שנמצאים מעל מפלס הריצוף יהיה הרבה יותר קל לתקן במידת הצורך ופעולת התיקון לא תצריך פרוק תשתיות מסיבית).

      לסיכום, יש להתאים את מפרט האיטום לתנאי השטח וסוג הקרקע. אם ישנה גישה נוחה לאיטום חיצוני אפשר ומקובל לבצע יריעות ביטומניות מתחת לרצפה ואיטום ביטומני משחתי בקירות. (ראה איטום מרתפים ומבנים תת קרקעיים בחומרים משחתיים). ואפשר כמובן במקביל גם להוסיף חומר איטום גבישי לתערובת היציקה. במקרים חמורים יותר (בתים במי תהום או בגב ההר) אפשר לתת גיבוי נוסף באמצעות איטום שלילי באזור הבעייתי בלבד כפי שפורט לעיל.

      בברכה,

      גבי

      • · שאלה נוספת

        (אליעזר)

        גבי תודה,

        אנחנו חשבנו לעשות זייפקס בקיר הרלבנטי וברצפה ובנוסף להתיז על הקיר על מנת לאפשר את הגמישות, למה נועד בעצם החומר איטום השלילי, ומה יתרונותיו ביחס לזייפקס?

        תודה

        • · חומרים לאיטום שלילי במרתף

          (גבי)

          שלום אליעזר,

          השימוש ב"זייפקס" בעת יציקת הקיר והרצפה הנו מומלץ. גם ההתזה של חומר ביטומני על הקיר החיצוני- מומלצת. בבצוע מקצועי תהיו "מכוסים משני הכיוונים" כך שגם אם אחת מהשיטות תיכשל כתוצאה מיישום לא נכון כלשהו, השניה תמנע את מעבר המים.

          לגבי שאלתך: ה"זייפקס" בעצמו משמש גם כחומר לאיטום שלילי, אם כי השימוש המומלץ בו הנו להוסיף אותו לתערובת היציקה ולא לנסות ולהחדיר אותו "בכוח" ליציקה מוגמרת, כפי שעושים בעת איטום מרתפים מבפנים (איטום שלילי).

          יתרונו של החומר ברור: הוא חודר מעט או יותר מכך לעומק הבטון ומסוגל לאטום סדקים נימיים ביציקה שיתרחשו גם שנים רבות לאחר מכן. חסרונו: הוא אינו מסוגל לאטום סדקים שרוחבם מעל 0.4 מ"מ. לשם כך משתמשים בחומרים אחרים גמישים יותר, באזורי החיבור בין יציקות וכדומה, למקרה שיהיה כשל באיטום הגבישי.

          בשיטה ה"קונבנציאונלית" לאיטום שלילי עם חומרים צימנטים הידראוליים (ראה תאור במאמר על איטום מרתפים מבפנים) מתגברים על בעיות הסדיקה באזורים השונים באמצעות הטבעת רשת אינטרגלס בין השכבות. במקומות שמועדים לפורעות מטפלים גם כן בנפרד עם חומרים גמישים (מסטיקים וכדומה).

          אם ברצונך בגיבוי נוסף תוכל להשתמש בשיטה זו לאיטום יציקת הרצפה מבפנים כולל תחתית הקירות, ורק אח"כ רצף. אך לנוכח המפרט שהעלית בשאלתך אפשר גם לוותר על כך. לשיקולך.

          בהצלחה,

          גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן