הוספת הודעה חדשה
  • · בעיה במרזב

    (מעין)

    רציתי להתייעץ:

    קנינו דירה חדשה מקבלן. רצינו להתקין להעביר ברז מיים וצינור גז למרפסת השמש שבדירה, ולשם כך שכרנו את שירותיו של בעל מקצוע. לצערינו, בעל המקצוע ששכרנו התגלה בסופו של דבר כלא מיומן, היות והוא קדח לנו 2 חורים לתוך המרזב של הבנין על מנת להעביר דרכו את צינור המיים והגז (נשמע נורא נכון?, צינור גז שעובר דרך המרזב...סכנת נפשות). כמובן שעם בו הגשמים התחילה אצלינו נזילה איומה. בגלל החור שקדח במרזב, נספגו המיים מתחת למרצפות הסלון, ואף הרטיבו את הקיר הסמוך. לקחנו בעל מקצוע אחר שסידר את המרזב. כעת, הקיר מתחיל להתייבש, אולם בגלל שהוא ספוג מים, היבוש לוקח זמן רב...

    אינני רוצה לחכות עד סוף הקיץ שהקיר התייבש סופית, כי אני מעוניינת לאטם את האזור ולטייח ולצבוע שוב. העניין הוא שאם אעשה זאת, הצבע החדש יתחיל להתנפח שוב, כי הקיר עדיין רטוב מתחת....? לא כן? אין דרך אחרת לייבש את האזור? אולי ע"י פן? מפזר חום? אני רוצה לגמור מזה כבר.. הדירה שלנו ממוקמת לצד צפון, ומעט מאוד שמש מגיע לאזור, ובקצב הזה...אני יכולה לחכות עוד שנה עד שהעסק התייבש. אנא עצתכם. הצילו!!!

    תודה מעין

    • · נזילה ממרזב

      (גבי)

      שלום מעין,

      נשמח לעזור, אלא שפתרון קסם אין. כמו שאמרת - בהחלט יתכן שתצטרכי להמתין שנה עד שהעסק יתייבש... אך בואי נעשה קצת סדר:

      1. ציינת שהרטיבות חדרה אל מתחת למרצפות. האם הכוונה לשלולית שעמדה על הריצוף וחילחלה פנימה , או שאותו חור במרזב היה ממוקם מתחת לריצוף ? אם החור של המרזב היה ממוקם מתחת לריצוף אז קיים חשש שכמות המים שחדרה לשם היא גדולה מאוד. כל עוד החול שמתחת לריצוף ישאר רטוב- הרטיבות תמשיך לצוץ בקירות. מומלץ לבדוק תחילה מה כמות הרטיבות שנמצאת שם. אם מדובר על כמות גדולה יתכן ולא יהיה מנוס מפרוק הריצוף... אם מדובר על רטיבות קטנה אז יהיה עליך להמתין בסבלנות.

      2. כמו שציינת, כל עוד ישנה רטיבות- הצבע יתקלף. אם המצב הולך ומשתפר ואין כעת רטיבות אז תוכלו לצבוע את הקיר מחדש. לתיקון הקיר כדאי להשתמש בשפכטל ("גבס") שמיועד לחדרים רטובים (מקלחות) או לשימוש חיצוני. השימוש בשפכטל רגיל לא יחזיק מעמד אם קיימת לחות , ולו הכי קלה, בקיר.

      3. ייבוש. נסי להשתמש בפן ולאוורר את המקום היטב. למטרת ייבוש מסיבי יותר ישנם בשוק מפוחים גדולים שמסוגלים לייבש שטחים גדולים יחסית במהירות, אך אלו מתאימים יותר למצב בו ישנה רטיבות מתחת לריצוףואין עדיין רובה בין האריחים.

      ראי גם את המאמר על תיקון קירות לאחר חדירת רטיבות.

      בהצלחה ושבוע טוב,

      גבי

      • · הבהרה נוספת

        (מעיין)

        החור במרז היה קיים מעל הריצוף,. אולם, בגלל שהקיר היה סגור, המיים שיצאו מהחור של המרזה חילחלו דרך הקיר, כנראה דרך המווח שקיים בין הקיר לבטון. כך, הם חילחלו להם גם מתחת לריצוף, ובעיקר לקיר הנמצא משני צידי המרזב. איני יודעת את כמות הרטיבות הקיימת מתחת לריצוף. אולם, החור במרזב היה מעל הריצוף.

        במידה ואחליף את הריצוף באותו מקום בלבד, אצור תלאי, כי אין לנו מספיק ריצוף מאותה סידרה. ולהחליף רצוף בכל הבית בגלל זה? חבל. בסוף שבוע העמדו מזר חום מול הקירות הרטובים, והחלו להראות סמני התייבשות. אולם, לעולם לא אוכל לדעת האם הקיר בפנים עצמו אכן התייבש. אולי מבחוץ זה נראה יבש ובפנים רטוב?

        גם אם אחכה כל הקיץ לא אוכל לדעת. מה גם שדירתנו ממקמת בצד צפון, ואין מספיק שמש באותו אזור. מה לעשות??

        • · ייבוש רטיבות

          (גבי)

          שלום מעיין,

          מומלץ להרים מרצפת או שתיים ליד אותו קיר (ליד המרזב) ולבדוק את כמות הרטיבות שנמצאת מתחת. כפי שהוסבר, אם הרטיבות ממש קשה- יתכן שיהיה צורך בעבודה נרחבת. אם הרטיבות "סבירה" (לחות בלבד) עדיין יהיה צורך לייבש את השטח ואת הקיר, כך שפתיחת המרצפותכדאית בכל מקרה.

          הכל תלוי בכמות הרטיבות שחדרה אל מתחת למרצפות ואל הקיר עצמו ולא ניתן לדעת זאת בברור ללא פתיחת המרצפות.

          אם פתיחת המרצפות תעשה בסמוך לאזור הרטוב בקיר (בהנחה שהרטיבות בקיר נמצאת ליד אזור המרזב) הדבר יעזור גם לייבוש הקיר. את הייבוש אפשר לבצע בעזרת מפוח שניתן להשכיר. כפי שציינת בעצמך- לא ניתן לדעת כמה רטיבות כלואה כעת בקיר. אם, למרות הייבוש שביצעתם, הקיר חוזר ונרטב- הרי שישנה רטיבות שכלואה בתוכו או מתחת לריצוף. עליך להמתין מספר ימים לאחר הייבוש עם הפן החשמלי, ולראות אם הרטיבות חוזרת.

          שבוע טוב,

          גבי

          • · תודה, ועוד משהו קטן

            (מעין)

            גבי תודה.

            מצטערת על השאלות הרבות.

            אנחנו כנראה נרים מרצפת או שניים הסמוכות למרזב, בכדי לאמוד את רמת הרטיבות, כפי שהצעת. במידה ויש לחות בלבד, נייבש עם מפוח. היכן ניתן להשכיר מפוח? כיצד ניתן לייבש עם מפוח מתחת לריצוף? (זה פשוט נשמע לי בלתי אפשרי, הרי אי אפשר להכניס אותו מתחת לריצוף??..)

            עוד משהו : שמתי לב שדווקא באזור הריצוף הסמוך למרזב- הרובע בהירה, ואילו בחלק המרוחק מהמרזב רובע הריצוף כהה יותר . האם זה אומר שהרצפה ספוגה במים רק באזור המרוחק מהמרזב?? זהו דבר שאינו הגיוני, אלא אם כן, המים מצאו להם דרך וחלחלו להיכן שהיה להם נוח. אני פשוט רוצה לוודא שאם אני ארים את הריצוף הסמוך למרזב (מקור הנזילה), זה יאפשר לי לדעת פחות או יותר את מידת הרטיבות הקיימת מתחת לכל ריצוף הסלון (ולא רק באזור הסמוך למרזב).

            תודה

            מעיין.

            • · ייבוש רטיבות

              (גבי)

              שלום מעין,

              אין שום בעיה, את יכולה לשאול הכל חופשי-חופשי. בשביל זה יש פורום.

              למעשה כבר אמרת בעצמך את כל הדברים הנכונים. המפוח יכול לייבש רטיבות רק כאשר הפוגות פתוחות או כאשר ישנם מספר אריחים מורמים (אפשר גם להרים אריח בודד כל מטר או שניים). אפשר להשכיר מפוח אצל סבן יעקב (כפר אז"ר) או אצל יורם רוטנברג (אזה"ת הרצליה).תוכלי למצואאת שניהם דרך גוגל.

              לענין הרובה הכהה: יתכן שבאמת ישנה רטיבות מרוחקת יותר- כפי שציינת. בדרך כלל רובה כהה = רובה עם רטיבות.

              אך אין טעם לקפוץ כעת למסקנות. תחילה יש לפתוח את אותן מרצפות ולבדוק כמה רטיבות ישנה שמה. יתכן ומדובר על בעיה קלה בלבד ואז לא יהיה צורך במפוח או בפתיחת מרצפות נוספות. אפשר יהיה להשתמש במפזר חום למספר ימים ואחר כך לסגור את הריצוף מחדש. (אפשר גם לאטום קצת את הקיר לפני החזרת הריצוף, אך זה לא אמור להיות פתרון או תחליף לייבוש, במקרה שישנה רטיבות רבה מתחת לריצוף).

              ברגע שתפתחו את אותן מרצפות- תדעו במה מדובר (גם אם ישנה רטיבות נוספת, יותר מרוחקת).

              בהצלחה,

              גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן