הוספת הודעה חדשה
  • · איטום בריכת נוי

(רועי)

שלום, יש לי בריכת נוי, אורכה 5 מטר, רוחבה 1 מטר, עומקה 40 ס"מ.

כרגע הבריכה חפורה באדמת חמרה, יריעה גיאוטכנית ומעליה יריעת PVC בעובי 0.5 מ"מ.

יריעת הpvc דיי ישנה, יבשה והפכה לשבירה. יש בה מספר חורים שגורמים למפלס לרדת, ולכן אני מעוניין להחליפה.

אני מעוניין להחליף את היריעה, ומתלבט איזה סוג איטום יהיה המומלץ עבורי.

אני רוצה להעמיק את הבריכה בעוד 20-30 ס"מ בכל אופן ומתלבט האם אפשר לעשות על אדמת החמרה ניילון ומעליו בטון, להוסיף רשת לולים, להחליק אותו ומעליו שכבת איטום כמו סיקה 107.

או, בטון אטום למים עם תוסף האבקה. השאלה אם זה משהו שאפשר לעשות בעצמי או שחייב פה איש מקצוע? בטון כזה צריך שכבת איטום נוספת?

או, להביא יריעת EPDM בעובי 1 מ"מ?

בתכלס, איזה סוג איטום מבין ה3 יהיה הכי עמיד למשך שנים רבות? בהנחה והעבודה בוצעה לפי הוראות יצרן וברמה גבוהה לפי ההנחיות.

תודה רבה.

• · בריכת נוי

(גיורא אלקלעי)

שלום רועי

בריכות נוי נהוג לאטום בפשטות באמצעות יריעת PVC יעודית שרוכשים בחנויות גינון.

אם אתה מעוניין בגימור בטון תוכל לצקת אותו (עדיף ללא רשת שתחליד..) על היריעה.

כמו כן אין טעם לאטום את הבטון .

בברכה גיורא

• · איטום בריכת נוי

(רועי)

תודה גיורא,

מה העובי המינימלי של הבטון לאחר יישום היריעה?

בטון רגיל של נשר מעורבב בחול ים?

האם אפשר לצבוע את הבטון שיראה בהיר יותר? אולי בגוון יותר טבעי כמו כחול?

• · בטון

(גיורא אלקלעי)

שכבת בטון כזו צריכה להיות אני מניח בעובי של לפחות 3-4 ס״מ. עדיף לא לערבב ידנית אלא לקנות בטון מוכן בשקים.

בקשר לצביעה - סתם צבע לא נשמע סביר בסביבה מימית. הרעיון היחידי שעולה על דעתי הוא לבצע בטון על בסיס מלט לבן ולהוסיף לו אבקת צבע. אבל אסייג כי אין לי ידע האם יש כאן  סיכון להרעלה של הצומח או החי בבריכה. לשיקולך.

בברכה, גיורא

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן