· תזמון לשימוש נכון בחומרי איטום
(הראל)שלום,אני קצת שובר את הראש,מעוניין ליישם מאריס 250 כולל שכבת פריימר על גג שטוח עם יריעות ביטומניות,העניין הוא שבחישוב שלי כמות הטל בלילה מאוד גבוהה ואין לי חלון זמן של יותר מ12 שעות ללא לחות כבדה,בייחוד שבבוקר מוקדם הגג עדיין מאוד רטוב אז לא יודע אם חייב להיות יבש לחלוטין על מנת ליישם פריימר,אם אחכה לייבוש בגג אז יתקצר לי חלון הזמן עד ללחות בעוד 2-3,בנוסף,לא הצלחתי להבין האם עבודה בשמש ישירה פוגעת באיכות היישום(שזה באמת מאתגר למצוא זמן בישראל ללא שמש)
אשמח לעזרה בבניית לוח זמנים ליישום או פתרונות מכיוון אחר,הצללה?ברזנט להגנה מפני לחות?
תודה
28.08.2026 08:01חלון חדשהוספת תגובה· יישום חומר איטום משחתי פוליאוריתאני על בסיס ממיסים
(גיורא אלקלעי)שלום הראל
1. יש ליישם את החומרים רק על שטח יבש. אם אתה משתמש בפריימר אפוקסי על בסיס מים שהוא הפריימר הרגיל, מעט לחות לא תפריע.
2. אין בעיה ליישם במשך שעות היום או בשמש- לא הפריימר ולא חומר האיטום נפגע עקב כך.
3. השעות העדיפות הן לפנות ערב, שאז בטוח שהטל כבר התאדה לחלוטין וקרינת השמש פחותה.וגם העבודה נוחה..
4.להלן פירוט שלבי היישום של חומרי איטום פוליאוריתאנים על בסיס ממיסים -(היפרדסמו LV , מאריס 250, פוליסיל ועוד)
א. יישום הפריימר והמתנה לייבוש של לילה אחד.
ב.שכבה ראשונה של חומר ההאיטום המשחתי הפוליאוריתאני בכמות מינימאלית 1 ק"ג (הממוצע 1.5 ק"ג למ"ר) .המתנה של לילה אחד.
ג. ביצוע איטומים פרטניים במסטיק פוליאוריתאני. המתנה של לילה אחד.
ד. שכבה שניה של החומר המשחתי הפוליאוריתאני באותו עובי.
ה.כיסוי בשכבת מגן של פוליאוריתאן אליפאטי ופיזור חול נגד החלקה.
יש להקפיד ליישם ברצף שכן אם החומר נשאר חשוף הוא מועד לצבירת לכלוך ואבק שיקשו על הדבקה בין השכבות.
בברכה, גיורא
28.08.2026 11:09חלון חדשהוספת תגובה· לחות גבוהה בלילה
(הראל)אני מבין שהפריימר יוכל לקבל לחות מסויימת אבל בהנחה שאני מיישם את חומר האיטום באמצע היום או לקראת ערב כשהגג יבש ,בזמן די קצר בשעות הערב המוקדמות ולתוך הלילה הלחות תעלה וישאר חלון ייבוש קצר עד שהגג יראב שוב מכמות הטל הגבוהה.
28.08.2026 14:05חלון חדשהוספת תגובה· פריימר
(גיורא אלקלעי)הראל שלום,
1.צריך לדייק- המילה "לחות" אינה רלוונטית לדיון כי היא משמשת לתאור כמות אדי המים באויר מה שאינו מהווה כל בעיה , להיפך- הלחות באויר דרושה לתהליך הפילמור של חומר האיטום הפוליאוריתאני. (לפריימר יש את המים שלו..)
המינוח הנכון הוא רטיבות - דהיינו -מים של ממש שקיימים על גבי השטח בניגוד לאדי מים באוויר...
2.השערותיך לגבי תופעת הטל אינן מתיישבות עם הידע המטאורולוגי הקיים - העיבוי שגורם לתופעת הטל מתרחש רק בשעות הקטנות של הלילה ולפנות בוקר כאשר הטמפרטורות צונחות למינימום, כך שחלון הזמנים מספיק בהחלט ואין שום חשש בעניין, שכן הפריימר מתייבש תוך 2-4 שעות וכאשר הטל יופיע אי שם לפנות בוקר הוא יהיה כבר יבש כדבעי...
3.מה שכן- חשוב להקפיד למרוח שכבה דקה בלבד של פריימר ולנגב שלוליות, שכן אלה עלולות לא להתייבש. אם במקרה השארת שלוליות שלא התיבשו כשעלית לגג בבוקר לא נורא- נגב אותן והשאר להתייבש עוד כמה שעות לפני יישום שכבת האיטום. בעיקרון אפשר (ואפילו עדיף מבחינת המלצות היצרן) ליישם את הפריימר כאשר הוא יבש גם אם עדיין דביק מעט.
4.לגבי שכבת האיטום העיקרית- גם כאן חשוב להקפיד לא ליישם שכבה עבה מדי שאז החומר עלול להתנפח או לא להתייבש בלוח הזמנים.
5. לידיעה כללית- קיים גם פריימר פוליאוריתאני ,שאפשר להוסיף לו זרז ייעודי אשר מאפשר קיצור זמן הייבוש עד כדי דקות. זה למקצוענים..
בברכה, גיורא
28.08.2026 15:12חלון חדשהוספת תגובה· תיקון טעות
(גיורא אלקלעי)בסעיף 3 היכן שנכתב "ליישם את הפריימר" הכוונה- ליישם את שכבת האיטום על הפריימר..
28.08.2026 15:14חלון חדשהוספת תגובה· מים מצטברים
(הראל)תודה,אצלי ביישוב בשעות הערב כבר נוצרת שכבה של רטיבות על גבי משטחים אבל באמת אפשר לצאת מנקודת הנחה שמדובר ברטיבות קלה שאיננה משפיעה על הפריימר,בהנחה שרק בשעות הקטנות של הלילה נוצרת רטיבות משמעותית,כזאת שבבוקר רואים ממש שלוליות על הגג,כמה זמן צריכה שכבת האיטום עצמה להיות ללא רטיבות מהסוג הזה?אני משער שמשעות הצהריים הגג כבר יבש לגמרי מרטיבות הטל ואז נשאר חלון של בערך 12 שעות מיישום עד תחילת רטיבות חדשה.
28.08.2026 15:23חלון חדשהוספת תגובה· תשובה
(גיורא אלקלעי) → אתה נמצא כאןכל עוד החומר יושם על שטח יבש לגמרי הוא עמיד מים מיידית ואין חשש להרטבה או אפילו גשם... מנסיון.
בהצלחה
28.08.2026 16:05חלון חדשהוספת תגובה