הוספת הודעה חדשה
  • · שינוי צבע רובה מאפיי

    (מיכל ש.)

    שינוי צבע רובה מאפיי - מאפור לאדום - על גרניט פורצלן. מה לעשות ?

    בריצוף מחדש של דירה - השתמשנו ברובה אקרילית של מאפיי לפוגות בריצוף של גרניט פורצלן. פחות מחודש לאחר הריצוף, עוד לפני שנכנסנו לדירה, השתנה צבע הרובה בחלק מהמקומות לאדום חלודה (מאפור). הבעיה מחמירה כאשר מרטיבים את הרצפה - השינוי הוא חלקי, וגם כאשר מתייבש - חלק אפור וחלק אדום.

    הבית החדש שלי נראה כאילו הוזנח במשך שנים.

    הבעייה קורית רק בחדר הרחצה, שבוצע על ידי קבלן אחר, ובשאר הבית היא לא קורית. את חדר הרחצה ניקו עם חומצת מלח כמקובל, ובשאר הבית לא עשו את זה כי פחדו שהתופעה תחזור גם שם. האם יש קשר ? (חומצה בריכוז 20% שדוללה בשיעור של חצי בקבוק לדלי מים).

    הקבלן לא יודע מה לעשות. וביקשתי ממנו שיציע. כדי להתכונן - אשמח לתשובה (מהירה בבקשה, אנחנו מעכבים את הכניסה לדירה וממשיכים לשלם שכר דירה בינתיים).

    האם להחליף את הרובה - וכיצד להוציא את הרובה הקיימת ? חומרים ? טכניקה ?

    האם אפשר לצבוע מלמעלה ? ראיתי באחד הפורומים שלמאפיי יש חומר צביעה.

    מי מייצג את מאפיי בארץ ?

    האם החלפת הרובה עלולה לגרום לנזקים לריצוף ? אין לי מספיק ארחים ברזרבה, ויש כ- 50 מ"ר ריצוף וחיפוי בחדר האמבטיה באותו סוג-סדרה של אריח.

    מה לעשות ?

    • · שינוי צבע של רובה בחדר רחצה

      (גבי)

      שלום מיכל,

      מספר תשובות:

      א. ניתן להוציא את כל הרובה ממקומה באמצעות סכין יעודית או באמצעות דיסק חשמלי.

      אין חשש לפגיעה באריחים בשיטה הידנית (עם הסכין). בעבודה עם דיסק תיתכן פגיעה מקומית עקב חיתוך לקוי ו"פיספוס" אך הדבר לגמרי תלוי במיומנותו של העובד. על כל פנים, ליתר בטחון מומלץ לקחת בחשבון שעלולה להיות פגיעה במספר מאוד מצומצם של אריחים.

      ב. מאפי מיוצגים בארץ ע"י חברת "נגב".

      ג. אפשר גם לצבוע מעל הרובה הקיימת עם צבע לרובה תוצרת חברת "מאפי". מכיוון שמדובר על בית שכור אוכל להניח שזו כנראה אופציה חליפית סבירה.

      ד. השימוש בחומצה לניקוי הפוגות ממילא אינו רצוי מכיוון ששאריות החומצה עלולות להשאר כלואות תחת שכבת הריצוף. אם התכוונת לניקוי שאריות הרובה לאחר סיום העבודה, גם זה אינו מומלץ, אם כי ניתן להשתמש בהבאופן מבוקר מבלי לתת לה לבוא במגע עם הפוגות. (אין אגב כל ודאות לכך שדוקא החומצה היא שגרמה לשינויי הצבע).

      בהצלחה,

      גבי

      • · ניקוי רובה קיימת לצורך החלפתה

        (מיכל ש.)

        לגבי -

        ראשית - תודה על תגובתך המהירה.

        שנית - לא מדובר בחדר רחצה בדירה שכורה אלא בשיפוץ מסיבי של "דירת חלומותי" שבו כל רכיב הוא משמעותי ולאורך זמן, ויש בחדר הרחצה למעלה מ-50 מ"ר של חיפוי וריצוף שלפחות חציים "סובלים" מהבעייה. (השכירות היא מצב זמני בדירה חליפית.)

        ולנושא עצמו:

        א. מקור הבעיה - עפ"י "חפירה" בפורומים נוספים, מקור שינוי הצבע לאדום-חום ברובה אקרילית אפורה של מאפיי הוא בניקוי רצפת וקירות חדר הרחצה בחומצת מלח, כנראה בריכוז גבוה מדי. בניקוי תוך שימוש בחצי בקבוק (1 ליטר?) בריכוז 20% בדלי מים - לאנוצרה בעייה.

        ב. פתרון לטווח ארוך - הבנתי מדבריך שהחלפת הרובה היא הפתרון העדיף.

        ג. ניקוי הרובה הקיימת - הבנתי מדבריך שלצורך החלפת הרובה יש להוציא את הרובה הקיימת, ועם סכין יפנית (ולא עם דיסק - כדי למנוע פגיעה באריחים), וללא שימוש בחומצה (כדי למנוע הצטברות חומצה מתחת לאריחים).

        כיחצד יכולה להצטבר חומצה מתחת לאריחים ? מתחתם יש חול, ומתחתיו יש איטום שך חדר הרחצה. האם עלולה להיות פגיעה של החומצה באיטום ?

        הקבלן טוען שלא ניתן לביצוע ללא שימוש בחומצה. הוא אמר שהוא רוצה להשתמש בחומצת מלח 35% לא מדוללת. מה לאמר לו ? האם קיים חומר כלשהו שיכול להמיס את הרובה האקרילית ולהקל עליו ללא פגיעה באריחים או באיטום?

        באיזה עומק להקפיד שיהיה חירוץ?

        איך לנקות את החריצים מ"פירורים" של לכלוך ?

        ד. מה דעתך על ציפוי ננו להגנה מעל לרובה האקרילית הלבנה בחדר הרחצה השני ? יעיל? יש יצרן וספק מומלצים ?

        בתודה

        • · החלפת רובה בחדר אמבטיה

          (גבי)

          שלום מיכל,

          לשינוי הגוון יכולות להיות סיבות שונות ומשונות כך שלא הייתי ממהר לקבוע שדוקא החומצה אשמה. לעיתים מדובר על מי חלודה (ברזלי בנין) ולפעמים פשוט על השימוש בסקוצ` אדום לניקיון הרצפה (עם או ללא חומצה).

          על כל פנים:

          1. החלפת הרובה היא הפתרון היסודי / המומלץ, במיוחד עם "חפירה" ברובה באמצעות מסמר או מברג, תגלה שהגוון האדום נמצא עמוק בתוכה.

          2. לא מנקים את דפנות הפוגות עם חומצה מכיוון שהשאריות ינזלו אל מתחת לריצוף. מנקים על יבש ועם שואב אבק ואפשר גם לבסוף לנקות עם סמרטוט לח שאריות אבק "פודרה" מהדפנות.

          3. לא מוציאים את הרובה עם סכין יפנית רגילה. ישנה סכין יעודית להוצאת רובה שניתן להשיג אותה בחנויות.

          4. החומצה יכולה להגיע אל החול ואל שכבת האיטום, כפי שציינת. בכל מקרה אין להשתמש בחומצת מלח 35 אחוז ללא דלול במים (וגם לא עם דלול במים).

          5. ציפוי ננו הוא ציפוי חדשני ומומלץ. אפשר לחילופין להשתמש בסילר שקוף אך הטוב ביותר יהיה פשוט להשתמש ברובה אפוקסית במקום אקרילית.

          בהצלחה,

          גבי

          • · ניקוי רובה בחומצת מלח

            (גיורא)

            בעבודות רובה מקצועית אין בעצם צורך ממשי להשתמש בחומצה לניקוי. הניקוי נעשה בזמן העבודה עצמה בעזרת כרית (סקוץ) או סמרטוט רטוב או ספוג-כל אחד ושיטתו.לכל היותר טובלים סמרטוט בחומצה מאד מדוללת (5% לכל היותר) ומנגבים לאחרהניקיון הידני הסופי.ההצעה לנקות בחומצה מרוכזת מאד מעלה את החשש שמא ניקוי הרובה הידני לא בוצע כהלכה והקבלן נאלץ לנקוט אמצעים דרסטיים מדי.מלבד זאת, חומצה בריכוזים גבוהים עלולה לפגוע בזיגוג של הקרמיקה.בהצלחה

            • · ציפוי ננו

              (עידן)

              הי,

              קניתי רובה אקרילית של SIKA והם ממליצים על יישום חומר הגנה ננו לאבן של חברת NTSI (חברת בת שלהם), שמתי את החומר, הוא חסר ריח ומאוד קל ליישם אותו. עובד מעולה! מומלץ!

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן