הוספת הודעה חדשה
  • · רלס או קורה

    (אביב)

    שלום גבי

    לאחר שהגג נאטם ביריעות, התגלה שחסרה תמיכה תחת הגג באיזור מסוים.ניתן לפתור זאת בהחלפת הבלוקים שתחת התקרה בקורת בטוןשתתחבר ל2 עמודים בצד, אולהניח תחת התקרה רלס שיתחבר לעמודים כנ"ל. החסרון של קורת בטון, שדרוש לעשות חורים בגג כדי לצקת מלמעלה בטון, והרי זה לאחר האיטום ביריעות.

    מאידך, חסרון הרלס שהוא עלול להחליד במקרהשתחדור אליו רטיבות, ואז הגג מסוכן.

    האם רלס יכול להחליד (או שהוא מוגן)? מה היית מעדיף?

    • · תמיכת גג

      (גבי)

      שלום אביב,

      תחילה יש לאמרשמדובר על ענין בטיחותי שרק קונסטרוקטור מוסמך לייעץ לגביו או לפקח על ביצועו.

      להערכתי אין סיבה לחשוש מחיזוק עם הריילס. יציקת חגורת בטון תהיה יותר מסובכת והעלות תהיה כנראה גבוהה יותר גם משום הצורך לתקן את שכבת היריעות. אין הצדקה לחשש מפגיעה חמורה של חלודה וממילא החשש קיים גם כאשר ישנה תקרה / קורת בטון עם ברזלי זיון. כך שמבחינת הנוחות והעלות הייתי הולך על הריילס.

      פשוט דאג שהבצוע של הריילס יהיה מקצועי ותחת פיקוח.

      כהערה כללית לגמרי : במקרים רבים נוהגים קבלנים לקבע את הריילס היטב (בעמודים הצדדיים) אך מזניחים את העובדה שקיים רווח זעיר בין הריילס עצמו לתקרה, או שממלאים אותו עם טיח / טיט חלש שאינו מוסיף מאומה.רצוי לחצוב לאורך הריילס ולמלא את הרווח בינו לבין התשתית עצמה (התקרה) עם חומר צימנטי חזק (או אפילו אפוקסי). הנ"ל אינו משהוסטנדרטי שנהוג לבצע,אלא משהו שמשום מה לא נהוג לבצע, כך שמדובר על הערה כללית בלבד והענין לשיקולך.

      בהצלחה,

      גבי

      • · קורה או רלס

        (אביב)

        תודה גבי. ביחס לחלודה בזיון הברזל בתוך קורת הבטון, אני בשאלתי הנחתי שמכיון שהבטון מכסה צמוד את זיון הברזל, ממילא הברזל פחות יחליד גם במגע עם מים, כי אין לברזל מגע עם האויר. אבל הרלס נוגע יותר באויר, מכיון שיש רווח זעיר בינו לבין הגג (וכפי שכתבת בהערתך). וגם הטיח שיכסה את הרלסמלמטה ומהצד, הוא הדוק פחות לרלס ממה שהבטון הדוק לברזל הזיון, ולכןנוגע יותר אוירברלס מבברזל הזיון. האם זה לא נכון?

        ביחס להערתך על הרווח הזעיר בין הרלס לגג - מה בעצםהבעיה בזה? (מלבד השיקול הנ"ל שהאויר ברווח יגרום לחלודה במקרה של רטיבות) - מה איכפת שהגג "ייפול" לרווח הזה?

        בהמלצתךלחצוב בבטון מעל הרלס, אתה מתכוין לחצוב לאחר התקנת הרלס? איך תהיה אז גישה לבטון? ואם הכוונה לחצוב לפני ההתקנה - אם כן אפשרמראש להתקין את הרלס מעט נמוך מהתקרה, ולמלאות את הרווח בחומר חזק. ולמה להתקין צמוד ולחצוב? הסבר קצר - מתחת לאורך הקורה/רלס עובר קיר, כך שלא נצטרך בגלל התקנה נמוכה של הרלס לעשות טיח בכל הדירה בגובה תחתית הרלס.

        בתודה ובכבוד

        אביב

        • · חיזוק תקרה

          (גבי)

          שלום אביב,

          באופן עקרוני קורת בטון טובה יותר מריילס. היא מקובעת לתקרה עצמה יותר טוב מהריילס ובזה יתרונה. היא גם מוגנת יותר מחלודה, כפי שציינת, אך זהו אינו השיקול להחלטה בין השניים. עליך לבצע השוואת עלויות ולשקול לאחר מכן באיזו דרך ברצונך לחזק את התקרה. חיזוק תקרה עם קורת בטון יעלה להערכתי הרבה יותר כסף משום הצורך לחזק את התקרה בשעת העבודה, לחצוב בתקרה, להרוס את שכבת האיטום בגג וכדומה. שיקול החלודה הוא שיקול משני בענין זה וניתן להתגבר עליו. כמו כן ציינת שהוא יהיה ממילא קבור בתוך אותו קיר . בנוסף- ניתן לצפות אותו עם חומר מגן נגד חלודה.

          לענין החציבה:

          הדרך הנכונה לבצע חיזוק תקרה היא להסיר מהאזור את שכבת הטיח ולהגיע אל התשתית עצמה. לאחר מכן מתקינים את הריילס ואת הרווח בינו לבין התקרה ממלאים עם חומר אפוקסי או עם חומר צימנטי חזק לשיקום בטונים. בצורה כזו התקרה נשענת על גבי אותו ריילס לכל אורכה, כפי שמתבצע כאשר יוצקים קורת בטון. אין הגיון בלהמתין עד שהתקרה "תיפול" עד לריילס (הדבר גם יכול לגרום לסדקים).

          לסיכום : מדובר על שיקול של עלות לעומת תועלת. אם ברצונך את הטוב ביותר- לך על קורת בטון. אם ברצונך לחסוך בעלויות - בצע ריילס ממתכת. אין סיבה לדאגה.

          הכל, שוב, תחת הוראות מהנדס קונסטרוקטור.

          בברכה,

          גבי

          • · לגבי הרלס

            (אביב)

            תודה מאוד גבי. הבנתי וקיבלתי את הצעתך.

            לגבי החציבה, עדיין לא עשו אצלי טיח, כך שאין צורך להורידו. אבל מה שלא הבנתי עדיין, שבתשובתך הראשונה כתבת ש"מזניחים את העובדה שקיים רווח זעיר בין הריילס עצמו לתקרה, או שממלאים אותו עם טיח / טיט חלש שאינו מוסיף מאומה.רצוי לחצוב לאורך הריילס ולמלא את הרווח בינו לבין התשתית עצמה (התקרה) עם חומר צימנטי". ואז הבנתי מדבריך שכוונתך לחצוב בבטון מעל הרלס, כי אחרת אין גישה למלא את הרווח הזעיר. ועל זה שאלתי מדוע להניח את הרלס ואח"כ לחצוב כדי לתת גישה, הרי אפשר קודם להשים תחת התקרה חומר חזק ומתחתיו להניח את הרלס. אבל מדבריך האחרונים הבנתי שמדובר בחציבה בטיח, ופה לא הבנתי מדוע קראת לזה "רווח זעיר", הרי שכבת הטיחעביה כס"מ, וודאי שהיא חלשה ואין הגיון להניח את הרלס תחתיה. ובנוסףאינני מבין, שגם כשנוריד את הטיח ונשים את הרלסצמוד לבטון התקרה, הרי באמת ישאר רווח זעיר בין הרלס לתקרה, ואיך נוכל למלאות אותו אח"כ בחומר חזק, כשאין לנו גישה?

            מכיון שנתקלתי בהרבה אנשיםשנושא זה חשוב להם מאוד, וגם הם לא מבינים את הדברים,אודה לך אם תוכל להסביר לי את הנושא. ולאור ידיעותיך הרחבות והסברתך הנפלאה, היה תורם מאוד אם היית יכול לכתוב מאמר על זה.

            בתודה מאוד

            אביב

            • · חיזוק תקרה

              (גבי)

              שלום אביב,בתשובתי המקורית הנחתי שמדובר על תקרה קיימת , בבית ישן, שנחוץ בו חיזוק. מסיבה זו ציינתי שיש להסיר את שכבת הטיח לפני שמניחים את הקורה במקומה.האם מדובר על בית בשלבי בניה, או על בית במהלך שיפוץ / הרחבה ? (מדוע לא בוצעה קורת בטון מלכתחילה ?..)לענין הרווח בין הריילס תקרה:אפשר לבצע זאת גם כפי שהצעת, כלומר תחילה ליישר היטב את התשתית עם חומר צימנטי חזק ,בקו ישר ומפולס, ואחר כך להצמיד את הקורה. במקרה שכזה אין צורך במילוי הרווח בין הריילס לתקרה.כפי שהזכרתי בתקשורות הקודמות, בהרבה מקרים קבלנים פשוט מניחים את הקורה במקומה באמצעות חיבורה בצדדים אך מתעלמים מהרווח שנוצר בינה לבין התשתית לכל אורכה, מה שמחטיא לגמרי את מטרת החיזוק. במקרים כאלה ניתן למלא את אותו רווח בשתי דרכים. 1. אם הרווח שנוצר הנו רחב (סנטימטר ומעלה) אז ניתן למלא אותו עם חומר אפוקסי משחתי (סמיך) או עם חומר לעיגון ושיקום בטונים , כגון סיקה-רפ, סטרקצ`ורייט, סיקה טופ 122- וכדומה.2. אם הרווח הוא ממש קטנטן - מזריקים אפוקסי נוזלי אל תוך אותו רווח, כפי שעושים כאשר מתקנים סדקים ביציקות בטון לצורך חיזוק קונסטרוקטיבי. ההזרקה מתבצעת עם אקדח הזרקה יעודי או עם מכונת הזרקה. במקרה המדובר אוטמים תחילה את הרווח בין הקורה לתקרה, לכל אורכה,עם אפוקסי משחתי ומשאירים מספר מקומות (פתחים) אשר מהם מזריקים את החומר פנימה. (ראה תמונות של תיקוני איטום בהזרקה אל סדק תוךובכלל,בתקרת בטון). האיטום הראשוני עם האפוקסי המשחתי נועד ליצור מעין "קופסא אטומה" אשר אל תוכה מזריקים את האפוקסי הנוזלי (שאחרת, אם נזריק בצד אחד החומר פשוט יצא מהצד השני של הקורה).אני מקווה שההסבר מובן. בכל אופן במקרה שלך בהחלט אפשר לבצע כפי שהצעת : ליישר ולפלס את השטח היטב ואחר כך להצמיד אליו את הקורה. אם משהו לא ברור - אשמח להסביר הלאה.בהצלחה עם העבודות,גבי

              • · יישור התקרה

                (אביב)

                גבי, אני פשוט מתפעל מסבלנותך! כעת באמת הדברים מובנים לי בהרבה יותר. מדבריך האחרונים הבנתי שהרווח הזעיר שנוצר מעל הרלס, נובע מכך שהבטוןשמעליו לא ישר, ומכך שהוא מחוספס. איך ניתן למרוח חומר תחת התקרה באופן שכשהחומר יתקשה הוא יהיה ישר מפולס? ואם זה ע"י הנחת טפסנות תחת החומר עד שיתקשה, הרי בדרך כלל הטפסנות היא מקרשים שהם עצמם מלאים חספוסים.

                אני מוקיר ביותר את עזרתך האצילית לציבור. לי לבד כבר תרמת תרומה עצומה.

                במענה לשאלתך - הבניה אצלי היא הוספת קומה על הגג. היו אי הבנות בין המהנדס לקבלן, ורק כעת התגלה שחסרות 2 קורות תחת התקרה החדשה.

                בהוקרה

                אביב

                • · תודה אביב,

                  (גבי)

                  ובוקר טוב.

                  הכי נוח ליישר את אותו אזור עם סרגל / פרופיל אלומיניום, אך אפשר גם להשתמשבקרש ישר ונקי. אם ישנן בליטות אפשר אחר כך לגרד אותן. שקעים ניתן למלא בלי בעיה לאחר שהאזור מפולס.

                  בדרך כלל מדובר על שכבת מילוי דקה יחסית (סנטימטר או שניים) ולא על יציקה עבה ממש. כך שפשוט מניחים את אותו פרופיל (או קרש) במקום המדוייק, מבטנים ואחר כך מסירים אותו. לאנשי מקצוע (טייחים) יש "יד"לעבודות מסוג זה ולא אמורה להיות בעיה.

                  בהצלחה,

                  גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן