הוספת הודעה חדשה
עמוד 2184 מתוך 2757 · סה״כ 13784 נושאים בפורום
  • · סדקים בין חדש לישן

    (זהבה)

    שלום:

    לפני כ- 5 חודשים בניתי תוספת לבית שקיים בניתי ממ"ד מחובר לבית וחדר שמשמש כמטבח , בין הקיים לחדש בחלק של המטבח נוצר סדק קטן פתוח הבאתי את המהנדס והוא מסר שהקבלן שבנה לי לא שם תפ תפר בן החדש לישן, כתוצאה מכך אני רואה שינוי בתזוזה בריצוף שמחבר את הישן והחדש וכן את הסדק,

    המהנדס אמר שצריך להרים את הריצוף בתפר ולחבר שם עם חומרים של נירוסטה או אלומניום בין הישן לחדש וכן לבצע אותו דבר בסדק בצד ובתקרה.

    ברצוני לציין שבתקרה למעלה הכל אטום עם יריעות כך שאם נוצר סדק אני לא רואה למעלה את הסדק בכל מצב צריך לתקן את זה. כי מהצד אנו רואים את הבריחה.

    אורך הסדק הוא 3 מ` מה שכן, צריך לתקן מהצד בקיר את הסדק ולאורך התקרה וכן לעקור את הריצוף ולבצע את התיקון.

    בכל מקום בין החדש לישן נוצר לי מן סדק שמחבר בין ביניהם.

    המהנדס ציין שאצלנו באזור האדמה זזה המון ולכן עד שנתיים תיהיה תזוזה עד שהמבנה ימקם את עצמו.

    אבקש לדעת אם ניתן לתקן מצב כזה לאחר שבנינו את התוספת ומהן העלויות שיהיו כרוכות בתיקון כזה. (בערך) יש לי את הסדק לאורך המטבח 3 מ` וכן הסדק מהצד ולהרים את הריצוף לאורך החיבור, וכן סדק בין הממ"ד לישן סדק בחיבור. -

    ועוד 3 סדקים של חיבורים - סדקים לא עם רווח.

    • · סדקים בין מבנה קיים לתוספת בניה

      (גבי)

      שלום זהבה,

      יש לקחת בחשבון שאותם סדקים ימשיכו להיות בתזוזה גם בעתיד ואין לסמוך על כך שאחרי שנתיים התזוזות יפסקו. בדרך כלל זה אינו כך ובכל מקרה לא ניתן לנבא זאת או לסמוך על כך.

      מסיבה זו מתקינים מלכתחילה תפר התפשטות ברצפה , בקירות ובתקרה- כפי שאמר המהנדס.

      בקירות הפנימיים ואולי גם בתקרה, ניתן לכסות את הסדקים עם לוח גבס שיהיה מנותק מהתשתית כך שתזוזות בין הישן לחדש לא יגרמו לסדיקה בקיר הפנימי (בגבס). בריצוף ההמלצה שקיבלת נכונה.

      מהצד החיצוני של הקירות יש לאטום את הסדקים עם מסטיק פוליאוריטני , כגון סיקפלקס PRO, על מנת למנוע חדירה של רטיבות דרך הסדקים פנימה. אם הסדקים שנוצרו הנם בקווים ישרים אז ניתן לעבד אותם עם דיסק חשמלי וליצור תפר התפשטות ברוחב של כ 1.5 או 1.0 ס"מ, שיראה סביר מהבחינה האסטתית. במידה והסדקים בקירות מפותלים-- הסיפור שונה, לפחות מהבחינה העיצובית, אך עדיין יהיה צורך לאטום את כל הסדקים מבחוץ.

      על מנת להעריך מחיר חובה לבקר בשטח ולראות, גם את הקירות של הממד וגם את המטבח. לא ניתן להעריף מחיר ללא בדיקה בשטח, מלבד לאמר שמדובר על "אלפי שקלים" (שאינו עוזר במיוחד).

      בגג יש לבדוק את מצבן של היריעות הביטומניות ואת הבצוע של האיטום בין חלקי המבנה. יתכן שלא יהיה צורך לבצע טיפול באזור זה. אך חובה לבדוק הכל בשטח.

      בברכה,

      גבי

  • · רטיבות באזור המרזבים

    (אילן)
  • · בידוד מגג אזבסט

    (אדוה)

    שלום, מבקשת לדעת: בביתי יש גג אזבסט. בין תוך הבית לגג מפרידה תקרה העשויה מקרשי ציפעץ.

    1. האם יש צורך לאטום את התקרה באיזשהו אופן?

    2. ארבעה מהקרשים פורקו בעבר והוחזרו, אך נותרו חריצים ביניהם, חלקם די גדולים. אני מתחתי שם ניילון לאחרונה. כיצד כדאי לטפל מעבר לכך?

    • · גג אסבסט

      (גבי)

      שלום אדוה,

      כל עוד לוחות האסבסט על הגג הנם במצב תקין ואינם שבורים, אין חשש מאבק אסבסט. כך שבדרך כלל אין כל מקום לדאגה. גג אסבסט במצב טוב אינו מהווה סכנה משום שסיבי האסבסט לכודים בתוך הבטון.

      לשאלתך- תוכלי לאטום את הרווח בין הקרשים, אם תרצי בכך, עם מסטיק גמיש או סיליקון מכל סוג. ניתן גם להשיג סיליקונים של חברת "אוטוכמי" אשר מגיעים במבחר גדול של גוונים, שיתאימו לגוון של העץ.

      בהצלחה,

      גבי

  • · שרוול מחורר במקום נקז כפול?

    (משה)

    שלום גבי.

    חברת איטום ירושלמית שאליהם פניתי, כתבו לי במפרט שהםמספקים שרוול מחורר במקום נקז כפול. מה זה בכלל, האם זה סוג של נקז כפול? והאם זה אכן מחליף את הנקז?

    חברת האיטום לא עושה את המדה (אבל כן את הרולקות), ולכן הסיפור פה לא מובן לי. כי בנקז כפול אני צריך להתקין אותו בשלב המדה, לפני יישום היריעות. ואם הם לא עושים את המדה, אז ממילא לא יתכן שהשרוול המחורר יחליף את הנקז הכפול.

    • · מרפסת, גג מרוצף - ניקוז

      (גבי)

      שלום משה,

      המונח "שרוול מחורר" אכן אינו ברור מספיק. בעקרון ניתן להתקין קולטן דו-מפלסי אשר מרכב משתי צינורות :

      אל המרזב הנוכחי מחדירים צינור מאריך אשר קצהו העליון מגיע עד למפלס הריצוף ומנקז את המיים שזורמים מעל הריצוף. צינור זה הוא בקוטר מעט קטן יותר מצינור המרזב אליו הוא מוחדר, כך שמיםשנמצאים מתחת לריצוף יכולים לעבור ברווח בין הצינורות ולרדת למרזב. סביב אזור החיבור בין הצינורות , תחת הריצוף,מתקינים בד גאוטכני וחצץ / שומשום לסינון כך שהמילוי תחת הריצוף לא"יזרום" אל המרזב ו/או יגרום לסתימתו. וניתן גם להתקין רשת סינון מפח מגולוון בהיקף, מה שמסביר את המונח "שרוול מחורר".

      בברכה,

      גבי

      • · הסבר החברה על השרוול המחורר

        (משה)

        שלום גבי

        תודה על תשובתך ועל ההצעה שתיארת.

        בררתי אצלהאחים אילוז למה כוונתם ב"שרוול המחורר". הם הסבירו לי שהצינור היורד מהריצוף אל מתחת לריצוף (ונכנס בהמשך לקיר) הוא מחורר לפחות במקום שקרוב ליריעות. וכך יש אפשרות למים שחדרו תחת הריצוף להתנקז דרך החורים שבצינור. התיאור שאתה כתבת נראה הגיוני יותר, כי בתיאור שלהם לכאורה דרך החורים גם יחדרו מים לתחת הריצוף (ולא רק יתנקזו החוצה).

        בכל אופן, הם ממליצים על השרוול שלהם, שאין עליו תוספת מחיר. ולדבריהם מיותר לשלם על הנקז התעשייתי.

        הרעיון שאתה כתבת נשמע טוב מאוד ופשוט לביצוע, ואף פותר לי בעיה נוספת (קוטר צינור הנקז). אך לכאורה עדיף המתקן של MBMI בגלל הצווארון שלו. כי ב2 האופנים האחרים (האופן שאתה תיארת והאופן של האחים אילוז) עלולה להיות בעיה בין הצינור ליריעות. ובמתקן של MBMIהצינור נמצא תחת היריעות ואין צורך לאוטמו, והחיבור בין הצינור ליריעות נעשה ע"י הצווארון. באחים אילוז אמרו לי שהם פותרים את הבעיה הזו (של בין הצינור ליריעות) בנקל ע"י מריחת חומרים וכו`. זה נשמע לך בטוח?

        • · ניקוז מרפסות

          (גבי)

          שלום משה,

          אינני בטוח שהבנתי למה כוונתם. אם יעשו חורים בצינור המים שירדו בצינור הראשי יוכלו לברוח אל מתחת לריצוף, דהיינו יותר נזק מאשר תועלת. בשיטה שתארתי, בה צינור אחד נכנס לצינור שני, המים שיורדים בצינור הראשי , ואשר מנקזים את המים שמעל הריצוף, אינם יכולים לזרום אל מתחת לריצוף, משום שהצינור חודר מספר ס"מ אל תוך הצינור השני.

          הנקז של MBMI כמובן שעדיף מכולם.

          בברכה,

          גבי

  • · איטום ספי שיש לחלונות ומשקים במרפסת

    (אילן)

    שלום ,

    יש המון סוגי סילרים בשוק . האם מיסטר פיקס (כרמית) 529 שהינו על בסיס סיליקון יתאים ? האם בכלל יש מצב שהשיש באדני חלון סןפג וגורם לרטיבות מתחת והפינות החלון ? השיש מלוטש חברוני בן שנה . ברור לי כי קיימת אפשרות לבעייה באלומיניום (איטום פינות חיבור תחתונות מהצד הפנימי של המסילה התחתונה ) .

    אודה להתייחסות בנושא סילר זה לאיטום השיש ופוגות במרפסת מרוצפת .

    תודה , אילן

    • · איטום מרפסת, פוגות וסף חלון

      (גבי)

      שלום אילן,

      אכן ישנם עשרות סוגי סילרים בשוק...

      שים לב שהמונח "סילר" מטעה לעיתים משום שעושים בו שימוש לצורך תאור מוצרים שונים במקצת זה מזה. ה"סילר" של מיסטר פיקס / כרמית, 529, הנו חומר איטום שקוף על בסיס מדללים (סילוקסן) ומיועד בעיקרו לביצוע איטום שקוף במשטחים סופגים.

      קו מוצרים אחר נקרא אף הוא "סילר" והוא אותו סילר שמבצעים על גבי משטחי בטון מוחלק או אבן ואשר ברוב המקרים יוצר משטח מבריק ובולט לעין, אם כי גם כאן קיימים סילרים שקופים לגמרי או שקופים למחצה וגם כאן ישנם סילרים על בסיס מים או על בסיס מדללים.

      אם כבר רכשת את הסילר 529 של כרמית תוכל להשתמש בו לאיטום שני האזורים : גם לפוגות באותה מרפסת וגם לסף השיש החברוני. שים לב להוראות השימוש ולניגוב הסילר מעל גבי משטחים שאינם סופגים (מרצפות) משום שיישום על משטחים שאינם סופגים ישיג תוצאה הפוכה וישאיר שכבה דביקה שתכער את האזור ותאסוף לכלוך.

      לשאלתך- תיתכן חדירה של רטיבות קפילארית דרך סף שיש, אך במקרי נזילות מחלונות יתכנו כמובן בעיות נוספות / אחרות.

      כנ"ל לגבי אותה מרפסת : איטום פוגות באמצעות חומר נוזלי שקוף אינו מבטיח הפסקת נזילות.

      במידה ולא רכשת את הסילר הנ"ל תוכל גם להשתמש לסף החלון בסילר אחר שמיועד לספי שייש ואבן, ריצופים וכדומה (מן הסוג השני אותו פרטתי לעיל).

      בברכה,

      גבי

האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן